Hoppa direkt till innehåll
books

Värdefull läsning som ger insikter

Inom AA finns en stor mängd böcker och broschyrer som hjälper oss i vårt tillfrisknande. Att läsa och studera dessa skrifter ger fördjupade kunskaper och insikter. Här är några av dem som vi rekommenderar varje AA-medlem.

Stora Boken

Boken Anonyma Alkoholister skrevs av de första 100 nyktra medlemmarna. De ville beskriva exakt vad de gjort för att uppnå en varaktig nykterhet. I boken beskrivs de tolv stegen och hur man arbetar med dem. Stora Boken innehåller också ett stort antal berättelser från AA-medlemmar om hur programmet fungerat.

Tolv steg och Tolv traditioner

Boken är ett bra komplement i stegarbetet och ger fördjupad insikt i syftet med stegen. I boken beksrivs ocksä tankar och syften med AA:s tolv traditioner.
 
 

AA blir myndigt

1955 överlämnade Bill W ansvaret för AA till gemenskapen vid konventet i St Lois. Det tolv stegen för tillfrisknande, de tolv traditionerna för enighet och de tolv koncepten för service, De kallas för de tre legaten (arvet) som ska försäkra att AA fortsätter att fungera efter att de två grundarna gått bort. Rekommenderad läsning om de tre legaten och vad de innebär.

Dagliga reflektioner

En fin liten bok med en ny text för varje dag att begrunda som start på en ny dag i nykterheten.Leva Nykter

En bok med många praktiska tips om hur man undviker att dricka när tankarna kommer. Rekommenderas som en bra startbok för den första tiden i nykterhet, likväl som den är läsvärd i många andra sammanhang.

Både Stora boken och Tolv steg och tolv traditioner finns som ljudböcker på CD.