Hoppa direkt till innehåll
omaa

Hur fungerar AA?

Anser du att du har ett alkoholproblem du inte kan kontrollera, är du välkommen till AA. Här träffar du andra som också fört en hopplös kamp mot alkoholen. Vi har utvecklat en sjukdom som kallas alkoholism. Det innebär bland annat att vi förlorat kontrollen och inte kan bestämma när vi ska dricka, vi blir berusade när det inte var meningen att vi skulle bli det. Och när vi väl dricker så kan vi inte bestämma hur mycket vi ska dricka, det blir ofta mer än vi tänkt oss.
Känner du igen dig i problemet? Om du gör det så har AA en lösning. Gå på några AA-möten för att avgöra om du är en av oss.

Ensam är imte stark när det gäller den här kampen

Vi träffas regelbundet för att dela med oss av våra erfarenheter och styrka samt för att hjälpa varandra att uppnå, bibehålla och underhålla nykterheten. Vi klarar det inte ensamma, men tillsammans och med AA:s tolvstegsprogram har vi hittat en lösning som fungerar för oss.
AA startade 1935 i USA av två alkoholister. I slutet av 30-talet publicerade man boken Anonyma Alkoholister (Stora Boken) och AA:s Tolv steg. AA har sedan dess växt över hela världen och idag finns över 120.000 AA-grupper i 180 länder, varav ca 500 i Sverige – det är världens största självhjälpsrörelse för alkoholism.
AA är inget behandlingshem. Vår väg till tillfrisknade hittar vi i boken "Stora Boken" och i AA:s Tolv Steg samt genom att på AA-möten dela styrka och erfarenheter med andra alkoholister. På AA träffar du bara andra alkoholister med liknande erfarenheter som du.
AA är frivilligt och oberoende. AA kostar ingenting. Varken för individen eller samhället.
Har du problem med alkohol? Gå på några AA-möten. Du känner rätt snart om du har samma problem som vi. Det är ingen skam att försöka göra något åt ett allvarligt hälsoproblem.