Hoppa direkt till innehåll
aafordig

Är AA något för dig?

Det kan bara du avgöra. Har du, som vi, börjat förlora kontrollen och alkoholen börjat ta allt för stor plats i ditt liv, så håller du kanske på att utveckla ett beroende. Har ditt drickande dessutom börjat ge dig negativa konsekvenser, drabbat nära och kära, gett dig ångest och förlorad självkänsla så har du kommit rätt. Om du, som vi, försökt att dra ner på drickandet, lovat dyrt och heligt, men snart funnit att du är tillbaka där du var, så är det stor risk att du håller på att utveckla sjukdomen alkoholism. Det är inte ditt fel. Ungefär 10 % av befolkningen drabbas av det, oavsett kön, ålder, sysselsättning eller bakgrund. De flesta går under i sjukdomen, dessvärre.
Det finns en lösning
Men om du har en önskan att göra något åt det är du välkommen till oss. Kom på ett AA-möte och lyssna och känn efter om du är i samma båt som vi var. Vi klarade inte att bryta den nedåtgående spiralen själva. Vi behövde hjälp. Tillsammans har vi hittat en lösning i AA som vi delar med oss av.
Du kan vara fullständigt anomym på mötet, du behöver inte lova något eller skriva på något. Det kostar inget. AA har funnits sedan 1935 och är världens största självhjälpsrörelse för människor med alkoholberoende. Miljoner människor över hela världen har, tack vare AA, tillfrisknat och kunnat återgå till ett normalt, lyckligt och fungerande liv igen.
Det är ingen skam att vilja göra något åt en sjukdom som kostar tusentals alkoholister livet varje år. Efter några AA-möten så kan du ställa din egen diagnos.

  • Vem kan gå på AA?
  • Jag dricker för mycket ibland. Kan AA hjälpa mig att dricka mindre?
  • Har AA behandlingshem?
  • Vad gör man som anhörig?