Hoppa direkt till innehåll
utbildning

AA i skolan

Enligt samhällets undersökningar så utvecklar ca 10 % av befolkningen ett kroniskt alkoholberoende, eller sjukdomen alkoholism. I runda tal finns det 500.000 aktiva alkoholister i landet. För en del kommer det tidigt i livet, för andra senare. Ofta är ett flertal personer runt omkring den drabbade indragna i lidandet.
AA:s kommitté för Samarbete och Information har besökt många skolor och utbildningar i Västerås. Det är som regel ett uppskattat inslag att få ta del av hur den här sjukdomen fungerar från människor som har personlig erfarenhet och även få kunskap om hur AA fungerar och hur lösningen ser ut. Vi återkommer gärna en gång per år för att nå varje årskull.

AA ska vara synligt för den som söker hjälp

Vi genomför informationer från och med högstadiet och uppåt, även vuxenutbildning förstås. Vi tror att vi genom detta kan underlätta för andra att komma i kontakt med AA när det behövs.
En information med frågor och diskussion tar normalt 2 lektioner med en paus. Vi kan även genomföra större arrangemang om skolan har temadagar eller liknande. En AA-information är helt kostnadsfri.

Kontakta oss på info@aavasteras.se
En AA-information är alltid kostnadsfri.